Info

Naast het Anton de Komplein wordt een grote circustent geplaatst waarin van 12.00-24.00u gedanst gaat worden. Dansen is feest, dansen is bewegen en dansen doe je samen. De hele dag zijn er optredens en iedere act doet een dansclinic waar iedereen aan mee kan doen. In de avond is er, in diezelfde tent, het jubileumconcert ‘50 jaar Bijlmer’. Er is speciaal voor deze gelegenheid een 12-koppige band samengesteld o.l.v. van Alvin Lewis. Zij begeleiden een indrukwekkende parade van Bijlmer talent en de beste vocalisten van Nederland.

Locatie
locatie-bijlmer-danst-1.png

Parkeergarages in de buurt:

QPARK – P23
Bijlmerplein 700
1102 DZ Amsterdam

QPARK – P24
Flierbosdreef
1102 DZ Amsterdam

Parkeren in de wijk:
In de wijk om het theater heen is het gemeentelijk betaald parkeren. Het betaald parkeren geldt op alle openbare parkeerplaatsen in de H-buurt dus zowel parkeerplaatsen op maaiveld alsook voor de niet afgesloten openbare parkeerplaatsen in de garages. Het (bezoekers)tarief in Zuidoost (ook in de H-buurt) bedraagt € 1,40 per uur.

Bus
Op drie minuten loopafstand van het theater ligt bushalte Anton de Komplein. Stadsbussen die langs deze halte rijden zijn lijn 41 (richting gaasperplas), lijn 47 (richting Station Holendrecht) en lijn 66 (richting IJburg).

Metro

Het dichtstbijzijnde metrostation is Bijlmer Arena. Metrolijnen die langs dit station komen zijn lijn 50 (Isolatorweg / Gein) en lijn 54 (Centraal Station / Gein).

Trein

Het dichtstbijzijnde treinstation is Bijlmer Arena. Ga naar de NS website voor actuele treininformatie.

Looproute vanaf station Bijlmer Arena

Vanaf station Amsterdam Bijlmer Arena loop je via winkelcentrum de Amsterdamse Poort in ongeveer een kwartier naar het Anton de Komplein. Op de groene borden is het Bijlmer Parktheater aangegeven, die kun je volgen. Het eerste plein in de Amsterdamse Poort is het grote Bijlmerplein. Steek dit plein over en ga links of rechts tussen de winkels door naar het kleine Bijlmerplein. Loop langs de KFC en vervolgens onder het viaduct door naar het Anton de Komplein.

Gratis Toegang
De tent, het ‘Festivalhart’ van de Grande Finale van 50 jaar Bijlmer, is gratis toegankelijk voor iedereen. Van 12.00 uur tot 24.00 uur is er een doorlopend programma voor alle leeftijden. Er is wel een vol=vol beleid, er kunnen maximaal 4000 bezoekers in, daarna zal er een één-erin-één-eruit policy gehandhaafd worden bij de ingang.

Voorzieningen
In en om de festivaltent van Bijlmer Danst zijn barren en foodtrucks, het is niet toegestaan eigen consumpties mee te nemen. Verder zijn er de volgende voorzieningen:

  • Bar
  • Foodtrucks
  • Toilletten
  • EHBO

Lees hier de huisregels van Bijlmer Danst.